Anunturi de vanzare catei de rasa ciobanesc mioritic sau german, bichon havanese sau maltese Depune un anunt de vanzare caine de rasa, orice rasa de caine Cauta anunturi de vanzare animale de comanie pentru orice rasa de caine Vanzare caini si catei de rasa, anunturi animale de vanzare cu poze Imperecheri si masculi de monta, rase de caini din Romania Dresaj canin, cabinete veterinare si pensiune canina, prezentare petshop Anunturi de cumparare catei, adoptie pui de caine si caini de rasa de la adaposturile canine Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Prezentare rase de caini cu poze ciobanesc mioritic, bichon maltese si havanese Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Hrana uscata pentru caini oferita de pet-shopuri de cartier Forum de discutie pentru iubitorii de caini de rasa Scoli de dresaj si dresori pentru toate rasele de caini si catei Rase de caini, standard FCI si poze caine rasa Ciobanesc alb elvetian
Vanzare de caini de rasa de la canise si crescatori de catei, cu poze pe rase de caini

Poze caini de rasa
Soft crescatori
Avertisment
Parteneri
Bannere

Ciobanesc alb elvetian [citeste anunturile]


Standard FCI nr. 347

Originea
Elvetia

Aspectul general
Puternic, muschi bine dezvoltati, marime medie, caine ciobanesc alb cu urechi ciulite (ridicate), strat dublu de blana sau strat dublu de blana lunga; forma rectangulara; osatura de dimensiune medie si eleganta, contur si aspect exterior armonios.

Proportii importante
Masculi: 60-66 cm, cca 30-40 kg Femele: 55-61 cm, cca 25-35 kg Cainii care sunt putin sub sau peste standarde nu trebuie sa fie descalificati.
Forma rectangulara cu lungime moderata. Lungimea copului fata de inaltimea la greaban = 12 : 10

Capul
Capul: puternic, uscat (arid) si bine cizelat, bine proportionat cu restul corpului. Vazut de deasupra sau din lateral, nasul are catre varf o forma triunghiulara. Axele craniului si fruntii sunt paralele.

 • In regiunea craniana: craniul - doar putin rotunjit, brazdat pe centru; stopul - distinct, usor ridicat
 • In regiunea faciala: nasul - forma normala, dimensiune medie, de preferat/natural negru, nasul ca zapada (pierdere de pigment ce rezulta in pete roz) este tolerat; botul - puternic si moderat de lung, podul nazal si linia de jos a botului sunt drepte, usor convergente spre nas; buzele - uscate, se inchid compact/strans, negre; dintii - puternici si completi, muscatura de foarfeca. Dintii trebuie sa fie pozitionati in forma patrata/dreptunghica pe falca/maxilar. Ochii - marime medie, forma de migdala, putin oblici cu margini negre bine incadrate, culoarea este de la maro/caprui inchis pana la negru. Urechile dispuse sus, purtate vertical; urechi ciulite (ridicate), paralele si orientate in fata; sub forma de dreptunghi, la varf usor triunghiular-rotunjite; acoperite cu par scurt. Gatul - lungime medie si musculos, larg la baza, fara barbie; linia arcuita a spatelui se intinde elegant, fara intrerupere, de la capul tinut la o inaltime moderata pana la greaban; linia gatului trebuie sa fie usor inclinata spre osul pieptului.

Gatul, linia superioara, corpul
Corpul e puternic, musculos, lungime medie. Greaban pronuntate; se imbina bine cu gatul si cu spatele. Spatele - drept si nivelat, musculatura puternica. Crupa - lunga si de latime medie; aproximativ orizontala, coborand usor catre spate. Pieptul - nu foarte lat; adanc, aproximativ 50% din inaltimea la greaban, ajungand pana la coate; oval; pieptul si cutia toracica bine extinse spre spate. Capul pieptului proeminent.
Abdomenul si partile laterale - zvelt, partile laterale ferme; linia inferioara usor ascendenta. Coada in forma de sabie, stufoasa, se subtiaza spre varf; asezata mai degraba in adancime; ajunge cel putin pana la jaret; in rest atarna drept in jos sau cu o usoara forma de sabie curbata in a treia parte (segment) spre capat; in miscare este purtata mai sus dar niciodata mai sus de linia cea mai inalta a corpului.

Trenul anterior
Picioarele din fata drepte, vazute din fata; asezate la o distanta moderata unul de altul; bine unghiulate, vazute din profil. Umerii - omoplati lungi si bine intinsi pe spate; bine unghiulati; intreg umarul are o musculatura dezvoltata. Partea de sus a picioarelor din fata este dreapta, potrivit de lunga, muschi puternici. La partea de jos a picioarelor din fata este lung, drept, puternic.
Chisita - ferma si foarte putin oblica.

Trenul posterior
Picioarele din spate - vazute din spate, drepte si paralele; cand sta in picioare nu sunt prea departate; vazut din lateral, unghiulatie potrivita.
Coapsa superioara e de lungime medie, muschi puternici. Coapsa inferioara are lungime medie, dispusa oblic, cu osatura solida si muschi puternici. Incheietura jaretului - puternica, bine unghiulata. Jaretul are lungime medie, drept, puternic; pintenii trebuie ?ndepartati. Picioare - ovale, cele din spate fiind putin mai lungi decat cele din fata; degetele stranse si bine arcuite; pernite ferme si negre; de dorit sa aiba unghii negre.

Roba
Lungime medie, strat dublu de blana aproape de piele sau strat dublu de blana lunga; stratul inferior de blana (puful) abundent, acoperit cu par protector tare, cu firul drept, botul, fata, urechile si partea din fata a picioarelor sunt acoperite cu par mai subtire; pe gat si pe partea din spate a picioarelor blana este putin mai lunga. Se permite parul tare, usor ondulat.
Pielea trebuie sa fie fara incretituri sau cute, se intinde fin pe musculatura, inchis pigmentata.

Culori si semne
alb, este de preferat albul pur.

Miscarea
Secventa a pasilor elastica si ritmica, cu mers egal si rezistent; picioarele din fata sunt aruncate in afara cu putere; la trap se remarca o acoperire speciala a terenului, fluenta.

Temperamentul
Vivace, fara nervozitate, atent si pazitor; prietenos cu cei pe care ii cunoaste bine, loial si afectuos; usor de dresat si echilibrat; rezervat fata de straini dar nu temator sau agresiv; abordeaza mediul necunoscut cu rezervare si cu precautie la inceput, apoi cu curiozitate.

Altele
Nota: Masculii trebuie sa prezinte doua testicule normal dezvoltate, complet coborate in scrot.

Defecte eliminatorii
Orice abatere de la punctele precedente (anterioare) se va considera defect iar seriozitatea cu care trebuie privit defectul va fi direct proportionala cu gradul lui.
Greseli minore

 • culoare a blanii de pe varful urechilor usor salbatica (galbui deschis sau tente de roscat) sau pe partea din fata sau din spate a cozii.
  Greseli majore
 • aspect greoi (masiv), constructie scurta (forma patratoasa)
 • masculinitate sau feminitate neclar definite
 • lipsa dintilor altii decat M3 sau cel mult doi PM1
 • ochi albastri, ochi bulbucati
 • urechi lasate, care atarna, urechi semi-ciulite, urechi pleostite
 • curbura (scobitura) puternica a liniei spatelui
 • coada tinuta covrig, coada innodata, coada purtata pe spate
 • textura parului: stratul exterior de blana moale, matasos; blana lanoasa, creata, deschisa; par lung, fara stratul inferior (puf).
 • culoarea parului: culoarea blanii de pe varful urechilor puternic salbatica (decolorare in galbui deschis sau tente de roscat) sau pe partea din fata sau din spate a cozii
 • totala lipsa de pigment, albinos
 • deficiente de caacter: timiditate, agresivitate

  De stiut
  Lupul alb e un caine de familie sau pentru ajutor in munca, cu o prietenie speciala fata de copii, caine de paza foarte receptiv, voios (vesel) si rapid in invatare.

  Stiati ca
  Scurt sumar istoric:

  Deoarece standardul original al Cainelui Ciobanesc German stipula in 1933 ca o blana alba constituie o greseala descalificanta, Cainii Ciobanesti Germani Albi au disparut aproape complet de pe continentul European. Doar multumita faptului ca au continuat sa fie crescuti in mod independent in America si Canada, Ciobanestii Albi au supravietuit si s-au dezvoltat treptat ca o rasa distincta.

  Primii caini de aceasta rasa au fost reimportanti in Elvetia la inceputul anilor 70. Inainte ca acesti Caini Ciobanesti Germani cu blana alba sa fie eliminati si din standardele de rasa din America, masculul ?Lobo", nascut in America pe 5 martie 1966 a fost inregistrat in Swiss Stud Book (SHSB). Descendentii acestui ultim mascul ce a fost inregistrat in SHSB, impreuna cu alti ciobanesti albi importati din America sau Canada, s-au inmultit treptat. In acest moment sunt cateva sute de Ciobanesti Albi de rasa pura de mai multe generatii raspanditi in toata Europa.

  In ultimele trei decenii, anatomia si caracterul Ciobanescului Alb s-au distantat distinctiv de cele ale stramosului lui German. Pentru acest motiv, a fost recunoscut in Elvetia din 1991 ca o noua rasa sub denumirea de ?Ciobanescul Alb". (Olanda, Danemarca si Cehia au urmat exemplul si inregistreaza acum Ciobanescul Alb ca rasa nationala recunoscuta).

  Citeste anunturi vanzare/ cumparare/ donatie Ciobanesc alb elvetian

  Prezentare realizata de: www.lupi-albi.ro

 • Citeste despre rasa Trimite informatii despre alta rasa
   
  Termeni si conditii de utilizare
  page loading took: 0.0029060000000527 sec