Anunturi de vanzare catei de rasa ciobanesc mioritic sau german, bichon havanese sau maltese Depune un anunt de vanzare caine de rasa, orice rasa de caine Cauta anunturi de vanzare animale de comanie pentru orice rasa de caine Vanzare caini si catei de rasa, anunturi animale de vanzare cu poze Imperecheri si masculi de monta, rase de caini din Romania Dresaj canin, cabinete veterinare si pensiune canina, prezentare petshop Anunturi de cumparare catei, adoptie pui de caine si caini de rasa de la adaposturile canine Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Prezentare rase de caini cu poze ciobanesc mioritic, bichon maltese si havanese Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Hrana uscata pentru caini oferita de pet-shopuri de cartier Forum de discutie pentru iubitorii de caini de rasa Scoli de dresaj si dresori pentru toate rasele de caini si catei Rase de caini, standard FCI si poze caine rasa Rottweiler
Vanzare de caini de rasa de la canise si crescatori de catei, cu poze pe rase de caini

Poze caini de rasa
Soft crescatori
Avertisment
Parteneri
Bannere





Rottweiler [citeste anunturile]


Standard FCI nr. 147

Originea
Tara in care este inregistrat: Germania.
Cu 2000 de ani in urma, cand legiunile romane marsaluiau prin trecatoarea St. Gothard si se stabileau in provincia Germania, soldatii erau insotiti de niste caini mari robusti, care erau recunoscuti ca fiind de tip molossoid. Acesti caini erau indispensabili trupelor romane, ei fiind considerati caini de lupta, caini ciobanesti si caini de turma in acelasi timp, jucand un rol foarte important in slujba omului. Sarcina acestor caini, era de a indruma si a pazi turmele de vite, ei luptandu-se la nevoie cu animalele salbatice care le atacau. Odata iesiti din trecatoarea St. Gothard, romanii ajung in oras Will, cunoscut ca fiind un mare targ de vite. Datorita faptului ca in acest oras, casele erau construite in mare parte din piatra rosie, acesta preia denumirea de Rottwil, ulterior orasul luand denumirea de Rottweil. Aici are loc incrucisarea dintre molossoizi si caini autohtoni, care erau la radul lor, caini de turma si pazitori de vite avand denumirea de Cainele Macelarului. Aceste incrucisari dau nastere unui caine asemenator celui din zilele noastre, care se raspandeste rapid in orasul Rottweil si in imprejurimi. Din pacate, odata cu revolutia industriala si dezvoltarea transportului rolul acestor caini se diminueaza intratat incat Rottweilerul risca sa ajunga pe cale de disparitie. La inceputul secolului al XX-lea, o stire despre un Rottweiler care a scapat o femeie din mainile a 14 marinari, a aparut in toata presa germana si dintr-o data, Rottweilerul a devenit faimos recastigandu-si popularitatea. In 1905, la o competitie canina din orasul Heidelberg, asistenta cere sa fie adus un caine dintr-o rasa mai rara. Un fabricant pe nume Graf, crescator de Teckeli, se prezinta cu un mascul de Rottweiler cu care si castiga premiul de cel mai frumos caine al expozitiei. La insistenta Asociatiei Chinologice din Heidelberg el il pastreaza pe Merat si preia fraiele acestei rase. Graf place in orasul Rottweil unde gaseste o femela de Rottweiler de vanzare, pe care o ia si o imperecheaza cu Merat. Din pacate dupa fatare, femela moare si lasa in urma 6 urmasi, asta facandu-l pe Graf sa plece in cautarea altor exemplare. Intamplarea face ca el sa gaseasca un exemplar deosebit in varsta de un an, pe nume Russ. Acest mascul se va dovedi mai tarziu ca fiind intemeietorul Rottweilerului, el deschizand calea formarii acestei rase, dand nastere si la cluburile germane de Rottweiler. La 13 ianuarie 1907 ia fiinta cel mai vechi club de Rottweiler( Clubul German de Rottweiler), cu sediul la Heildelberg. Un alt pas important facut de ADRK a fost recunoasterea rasei pe plan international, in mai 1965 Rotweilerul fiind inregistrat la FCI cu numarul 147. Sase ani mai tarziu, pe 30-31 octombrie 1971, in orasul Rottweil, ADRK organizeaza si primul campionat mondial de club, cu participare a peste 150 de caini din 7 tari.

Profilul rasei
Desi inclus, de legislatia unor tari, pe lista raselor cu potential de agresivitate crescut, in cazul Rottweilerului, ca si in cazul oricarui alt caine problema provine din lipsa de educatie si de responsabilitate a unor stapani, dar si din lipsa de constiinciozitate a unor crescatori (tribut platit cererii mari de pui) in privinta selectie caracterului. Desi este un caine ce atinge tarziu maturitatea psihica, deseori dupa varsta de 2 ani, asta nu inseamna ca se poate amana educarea lui. Dimpotriva, este absolut necesar ca bunele maniere sa-i fie impuse de la varsta frageda, atunci cand este inca maleabil si nu apuca sa aiba obiceiuri suparatoare, aceasta fiind cea mai sigura metoda de a avea un Rottweiler care sa nu va puna niciodata probleme. Are nevoie de un stapan ferm, dar in egala masura calm si perseverent. Se spune ca un Rott nu uita niciodata ceea ce a invatat si asta este in general un avantaj, dar in cazul unui caine needucat, devin un clar dezavantaj atunci cand el observa ca obtine orice, daca este mai incapatanat decat stapanul. In concluzie Rottweilerul nu este dificil de educat, ci doar trebuie ca stapanul, sa ia in serios acesta obligatie. Este minunat, un adorabil "caine de familie", cu exceptionale calitati de lucru, pe care e mare pacat sa nu le puna in valoare.

Aspectul general
Rottweilerul este un caine robust de talie medie spre mare , nici greoi dar nici usor, niciodata inalt pe picioare sau cu aspect organoid. Are proportii armonioase aspectul viguros inspira forta, suplete si rezistenta.

Capul
Capul: Craniul de lungime medie, lat intre urechi, vazuta din profil, fruntea este convexa moderat. Protuberanta occipitala bine dezvoltata, fara a iesi in evidenta. Stop bine remarcat.
Regiunea faciala: Trufa bine dezvoltata, mai mult lata decat rotunda, totdeauna de culoare neagra, cu nari relativ mari. Bot lat la baza nici prea lung, nici prea scurt in raport cu craniul, cu linia nasului dreapta. In comentariul la Standard se recomanda ca raportul cranio-nazal sa fie de 60/40. Buze destul de groase, bine intinse si de culoare neagra, cu comisurile labiale bine inchise. Gingiile trebuie sa aibe culoare cat mai inchisa. Maxilare puternice si late, atat cel inferios cat si cel superior. Dantura puternica, dentitie completa 42 dinti. Muscatura in foarfeca. Obrajii cu arcade zigomatice bine remarcate.
Ochii: De marime medie, migdalati, de culoare brun-inchis, cu pleoapele bine intinse pe globul ocular.
Urechile: Medii, triunghiulare, cazute pe obraji, prinse sus, bine distantate una fata de cealalta, indreptate catre fata, ele fac caregiunea craniana sa para mai lata decat este in realitate.

Gatul, linia superioara, corpul
Gatul: Puternic, de lungime medie, musculos si uscat fara salba sau piele flasca pe gat. Linia superioara a gatului usor curbata.
Corpul: Spate drept, puternic si stabil in miscare. Zona renala scurta, puternica si adanca. Crupa lata, de lungime medie, usor rotunjita. Nu trebuie sa fie nici dreapta nici tesita. Cutie toracica spatioasa, cu coaste bine rotunjite, larga si bine coborata (circa 50% din inaltimea la greaban). Piept lat, cu prostern bine evidentiat. Abdomenul nu este niciodata supt sau subtiat pe flancuri.
Coada: Lasata la lungime maturala (necupata), purtata orizontal, in prelungirea liniei superioare; in repaos, poate fi purtata si in jos.

Membrele
Membrele anterioare: Vazute din fata, sunt drepte si foarte puternice dar nu apropiate. Vazute din profil, antebratul este vertical, omoplatul facand cu orizontala un unghi de 450. Umar bine plasat. Brat strans lipit de cutia toracica. Antebratul este bine dezvoltat si foarte musculos. Metacarpul usor elastic, puternic si usor inclinat. Labe rotunde, scurte, cu degete bine stranse si arcuite, avand unghii scurte, negre si pernitele tari.
Membrele posterioare: Privite din spate, sunt drepte si paralele. In pozitie statica, articulatiile coxo-femurale, femuro-tibiale (genunchii) si tibio-trasiene (jaret) formeaza un unghi obtuz. Coapsele de lungime medie, late si foarte musculoase. Gamba lunga, puternica si bine imbracata in musculatura. Jaret puternic, bine angulat, cu tendoane solide. Nu trebuie sa fie prea drept. Labe mai lungi decat cele anterioare, dar cu degete la fel de stranse, puternice si bine arcuite.

Roba
Parul: blana este formata din par si subpar. Parul de acoperire este de lungime medie, des, aspru, cu fir drept si lipit de corp. El poate sa fie mai lung pe membrele posterioare. Subparul nu trebuie sa depaseasca in lungime parul de acoperire.
Culoare: : negru cu pete de foc bine delimitate, de o nuanta brun roscata, pozitionate pe obraji, pe bot pana sub barbie, deasupra ochilor, pe front, pe membre si in jurul anusului.

Talia
Inaltimea la greaban la masculi: 61 pana la 68 cm (61-62 cm - mic, 63-64 cm mijlociu, 65-66 cm talia ideala, 67-68 cm foarte mare). Greutate: circa 50 kg. Inaltimea la greaban la femele: 56-63 cm (56-57 cm - mic, 58-59 cm mijlociu, 60-61 cm mare talia ideala, 62-63 cm foarte mare). Greutate circa 42 kg. (nu se arbitreaza dupa talie)

Culori si semne
Culoarea parului: negru cu pete bine conturate brun-roscate.

Miscarea
Rottweilerul este un trapas. La trap, spatele ramane ferm si relativ imobil. Miscarea este armonioasa, puternica si degajata, cu buna amplitudine a pasului.

Temperamentul
Inteligent, curajos si foarte devotat stapanului, rautacios si periculos cu strainii, cu o comportare sigura de el, vigilent, atent si darz.

Utilizare
Rottweilerul este folosit ca un excelent caine de paza, de ocrotire, de serviciu si ca insotitor.

Defecte eliminatorii
Orice deviere de la punctele sus mentionate trebuie considerata ca defect, depunctarea facanduse in functie de gradul de deviere.
Defecta frecvente: Aspect general: constitutie usoara, aspect organoid, sau prea greoi, inalt pe picioare, osatura fina, musculatura slaba. Cap: cap de caine de vanatoare; cap ingust, prea lung, prea scurt, sau prea greoi. Lipsa stopului sau stop slab marcat. Bot: lung sau ascutit, fara adancime, afundat in cutia craniana (stop foarte puternic, ca la Pechinez, de exemplu); trufa ingustata, depigmentata sau cu pete depigmentate. Linia nasului convexa, concava sau descendenta. Buze: formand babine flasce, buze depigmentate sau cu pete depigmentate, cu comisuri labiale deschise. Maxilare: mandibula ingusta. Dentitie: muscatura in cleste. Obrajii: slab evidentiati, ingusti si plati. Ochi: de culoare deschisa, rotunzi, proeminenti, prea departati, pozitionati prea jos, pleoapele inferioare cazute. Urechi: prinse prea jos, urechi grele, prea lungi, prea usoare, sau atarnand flasce pe langa cap, sau purtate prea departat de cap, purtate inspre spate, sau purtate in moduri diferite una fata de cealalta. Gat: prea lung , prea subtire, prea curbat, insuficient muscularizat, cu salba sau piele flasca. Corp: prea lung, prea scurt, sau corp subtire. Spate: prea lung, moale inseuat, sau spinare de crap. Crupa: prea lunga, prea scurta, ingusta, fara musculatura, tesita sau plata. Piept: coaste plate sau prea rotunjite (in butoi), cusca toracica insuficient de ampla in ultima treime, piept ingust. Coada: prinsa prea sus sau prea jos. Membre anterioare: prea apropiate, aplomburi incorecte, umar drept, coate insuficient apropiate de corp sau rasucite catre exterior, brat prea lung sau prea scurt sau insuficient angulat, metacarp prea inclinat sau prea drept; degete departate, prea arcuite, prea plate sau deformate, unghii depigmentate, labe deviate spre interior sau exterior. Membre posterioare: coapse plate, membre in x (coate de vaca), jareti paraleli dar prea apropiati, membre in butoi, angulatii deschise sau prea inchise, prezenta pintenilor. Piele: pielea capului ridicata. Par: prea moale, prea lung sau prea scurt, par ondulat, lipsa subparului. Culoare: lipsa petelor de foc, marcaje de fos de culoare defectuoasa, insuficient delimitate sau prea extinse, blana cu tenta brun-roscata.
Defecte eliminatorii: Aspect general: inversare a caracterelor sexuale (mascul de tip feminin sau femela de tip masculin). Dantura: prognatism superior sau inferior, arcada incisiva deviata, lipsa unui incisiv, canin, premolar sau molar. Ochi: entropion, ectropion, ochi de culoare deschisa, heterocromi (de culori diferite). Coada: franta, in covrig, purtata cu puternica deviere laterala. Par: in mod clar prea lung sau par ondulat. Culoare: alte culori decat cele precizate de Standard; pete albe. Comortament: cainii fricosi, foarte timizi, care se sperie la zgomoteputernice, agresivi sau lipsiti de echilibru nervos.
Nota: Masculii trebuie sa aiba doua testicule evidente, normal dezvoltate si complet coborate in scrot.

Citeste anunturi vanzare/ cumparare/ donatie Rottweiler

Prezentare realizata de: Pascu Cosmin

Citeste despre rasa Trimite informatii despre alta rasa
 
Termeni si conditii de utilizare
page loading took: 0.003848000000005 sec