Anunturi de vanzare catei de rasa ciobanesc mioritic sau german, bichon havanese sau maltese Depune un anunt de vanzare caine de rasa, orice rasa de caine Cauta anunturi de vanzare animale de comanie pentru orice rasa de caine Vanzare caini si catei de rasa, anunturi animale de vanzare cu poze Imperecheri si masculi de monta, rase de caini din Romania Dresaj canin, cabinete veterinare si pensiune canina, prezentare petshop Anunturi de cumparare catei, adoptie pui de caine si caini de rasa de la adaposturile canine Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Prezentare rase de caini cu poze ciobanesc mioritic, bichon maltese si havanese Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Hrana uscata pentru caini oferita de pet-shopuri de cartier Forum de discutie pentru iubitorii de caini de rasa Scoli de dresaj si dresori pentru toate rasele de caini si catei Rase de caini, standard FCI si poze caine rasa Schnauzer Urias
Vanzare de caini de rasa de la canise si crescatori de catei, cu poze pe rase de caini

Poze caini de rasa
Soft crescatori
Avertisment
Parteneri
Bannere





Schnauzer Urias [citeste anunturile]


Standard FCI nr. 181

Originea
A aparut in urma contopirii dintre exemplare de talie mare de Schnauzer Mijlociu si o rasa rustica de caini inalti si puternici (Oberlander), originara din Bavaria de Sud.

Aspectul general
Schnauzerul Urias este un caine de talie mare, puternic, mai degraba solid decat slab, cu par
sarmos; versiunea marita si mai puternica a Schnauzerului standard. Un caine mandru si curajos, cu un aspect ce impune respect.

Proportii importante
Inaltimea la greaban: pentru masculi si femele intre 60 si 70 cm. Greutate: pentru masculi si femele
intre 35 si 42 kg.

Capul
Craniul : puternic si alungit, fara o tuberozitate occipitala pronuntata. Capul trebuie sa fie in armonie cu restul corpului. Fruntea este plata, fara cute, paralela cu muchia botului. Stopul : este marcat si accentuat de sprancene.
Nasul: trufa este plina si neagra. Marginea superioara a nasului este dreapta.
Botul: are forma unui trunchi de con.
Buzele: negre, se inchid bine.
Dentitia: completa totalizeaza 42 de dinti, de un alb pur. Muscatura puternica, in foarfeca, se inchide perfect.
Obrajii: Obrajii-muschii maseteri sunt bine dezvoltati, fara sa iasa in afara, pentru a nu deranja forma dreptunghiulara a capului (cu barba).
Urechile: prinse sus, in forma de V. Fata interna a urechii atinge capul. Purtate simetric orientate spre inainte,marginea indoita nedepasind linia superioara a craniului. In tarile unde nu este interzisa cuparea urechilor, acestea trebuie purtate simetric, in pozitie verticala.
Ochii: de marime medie, inchisi la culoare, vii si expresivi, privesc drept inainte. Pleoapa inferioara se inchide perfect.

Gatul, linia superioara, corpul
Gatul: Din profil, ceafa puternica, musculoas este arcuita in partea superioara. Gatul coboara armonios spre greaban, inserandu-se puternic la trunchi. Gatul este zvelt, arcuit cu noblete si proportional cu dezvoltarea corporala a cainelui. Pielea gatului trebuie sa fie bine intinsa, fara pliuri (salba)-gat uscat.
Corpul: Linia superioara: este usor descendenta de la greaban spre crupa. Greabanul: inalt si bine evidentiat. Spatele: scurt si ferm. Zona lombara: distanta dintre ultima coasta si bazin (ilium) este scurta, dand impresia unui caine compact. Crupa: usor rotunjita coboara spre insertia cozii. Pieptul: moderat de larg, coastele bine arcuite, sectiunea transversala ovala, carena sternala adanca, ajungand pana sub cot. Pieptul este bine marcat de un prostern care depaseste evident articulatia scapulo-humerala. Linia inferioara: usor ascendenta de la stern spre abdomenul moderat de retras.

Trenul anterior
Membrele anterioare: au o conformatie puternica. Sunt drepte vazute din orice directie si moderat distantate
(nici prea apropiate, nici prea departate). Umerii: Spata - este lunga, bine angulata, plata si lipita de cutia
toracica. Umerii sunt bine imbracati cu musculatura. Bratul - lung, bine angulat si foarte musculos. Coatele - apropiate
de corp. Antebratul - lungimea acestuia trebuie sa corespunda cu lungimea bratului si sa fie drept privit din toate
partile. Articulatia carpiana - nu trebuie sa fie ingrosata. Metacarpienele - sunt ferme, verticale vazute din fata si
usor oblice fata de sol privite din profil. Labele - scurte si rotunde, cu degetele bine adunate si arcuite (labe de
pisica), cu unghiile negre si pernite tari.

Trenul posterior
Membrele posterioare: Privite din profil sunt inclinate, iar din spate sunt paralele. Coapsa: lunga, in
armonie cu talia cainelui, indreptata inainte, lata si musculoasa. Genunchiul: bine angulat, situat drept intre coapsa
si gamba, fara a fi deviat nici spre inauntru nici spre in afara. Gamba: lunga si puternica, in armonie cu dezvoltarea
trenului posterior. Articulatia jaretului: bine evidentiata. Metatarsienele: sunt mai lungi decat metacarpienele, totusi
nu prea lungi, pentru a nu strica armonia. Labele posterioare: ca si cele anterioare, dar mai lungi si fara pinteni.

Roba
Parul: este sarmos. El trebuie sa fie tare, aspru si dens, in nici un caz ondulat, moale sau prea scurt.
Subparul este compact. Parul de pe cap si picioare este si el aspru, pe frunte si pe urechi este ceva mai scurt. Semnele tipice sunt barba (nu prea moale) si sprancenele care umbresc usor ochii.

Culori si semne
Negrul este permis, orice alte semne sunt defecte descalificatoare. Sare si piper - semnele sunt defecte descalificatoare.

  • Negru complet cu subpar negru.
  • Sare si piper: telul crescatorilor este un ton de culoare medie, distribuit uniform pe tot corpul, avand nuanta de piper bine pigmentata si un subpar gri. Nuantele admise sunt de la gri inchis pana la gri argintiu. La toate nuantele este de dorit o masca inchisa la culoare care sa se potriveasca cu nuanta de baza si sa accentueze expresia fetei. Culori deschise pa cap, piept si membre sunt de nedorit.

    Altele
    Defecte frecvente: Corp prea masiv sau prea usor, prea inalt sau prea scund pe picioare. Craniul prea grosolan sau prea rotund, cap prea mare sau prea mic fata de corp, frunte cutata. Urechi prinse jos, prea lungi sau purtate diferit. Ochi prea deschisi la culoare, prea mari sau prea mici. Pometii proeminenti, salba, gat de cerb. Muscatura in cleste. Bot scurt, ascutit sau ingust. Spate prea lung, moale, spinare de crap sau inseuata. Crupa cazuta. Coada purtata vertical sau coada de iepure. Coate departate de corp, coate de vaca, aplomburi incorecte, labe lungi. Par prea scurt, prea lung, moale, ondulat, matasos. Parul alb sau patat sau alta nuanta; subpar maro pentru varietatile de negru si sare si piper. Pentru varietatea sare si piper:sa sau dunga neagra. Expresie de Terrier. Peste sau sub talia admisa. Inversare evidenta a caracteristicilor sexuale (mascul cu aspect de femela si invers). Temperament slab.
    Nota: Masculii trebuie sa aiba doua testicule evidente, normal dezvoltate si complet coborate in scrot.

    Defecte eliminatorii

    • Deficienta de tip.
    • Defecte in muscatura (prognatism, brevignatism) sau lipsa a mai mult de 2 dinti.
    • Defecte majore ale regiunilor corporale, parului sau culorii.
    • Temperament fricos sau agresiv.

    Citeste anunturi vanzare/ cumparare/ donatie Schnauzer Urias

    Prezentare realizata de: Lucian Preda

  • Citeste despre rasa Trimite informatii despre alta rasa
     
    Termeni si conditii de utilizare
    page loading took: 0.0040879999999959 sec