Anunturi de vanzare catei de rasa ciobanesc mioritic sau german, bichon havanese sau maltese Depune un anunt de vanzare caine de rasa, orice rasa de caine Cauta anunturi de vanzare animale de comanie pentru orice rasa de caine Vanzare caini si catei de rasa, anunturi animale de vanzare cu poze Imperecheri si masculi de monta, rase de caini din Romania Dresaj canin, cabinete veterinare si pensiune canina, prezentare petshop Anunturi de cumparare catei, adoptie pui de caine si caini de rasa de la adaposturile canine Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Prezentare rase de caini cu poze ciobanesc mioritic, bichon maltese si havanese Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Hrana uscata pentru caini oferita de pet-shopuri de cartier Forum de discutie pentru iubitorii de caini de rasa Scoli de dresaj si dresori pentru toate rasele de caini si catei Rase de caini, standard FCI si poze caine rasa American Staffordshire Terrier
Vanzare de caini de rasa de la canise si crescatori de catei, cu poze pe rase de caini

Poze caini de rasa
Soft crescatori
Avertisment
Parteneri
Bannere

American Staffordshire Terrier [citeste anunturile]


Standard FCI nr. 286

Originea
Anglia

Aspectul general
Trebuie sa dea impresia unei forte considerabile in raport cu talia sa. Caine compact musculos dar agil si elegant, foarte atent la tot ce se intampla in jur. Corpul trebuie sa fie indesat si nu foarte inalt pe picioare. Curajul American Staffordshire Terrier-ului este proverbial.

Proportii importante
American Staffordshire Terrier-ul trebuie sa aiba o talie corect proportionala cu greutatea. Inaltimea la greaban : 46-48 cm la masculi, 43-46 cm la femele.

Capul
Capul: De lungime medie. Craniul este larg. Muschii obrajilor sunt foarte pronuntati. Stopul distinct.
Botul: De lungime medie, rotunjit in partea superioara, cade brusc sub ochi. Falcile sunt bine conturate. Mandibula este puternica si capabila de o priza remarcabila.
Buzele: Bine inchise, fara scapari.
Dentitia: Incisivii superiori ating cu fata anterioara incisivii inferiori.
Urechile: Pot fi cupate sau nu. Sunt de preferat urechile necupate, care trebuie sa fi scurte, de culoarea roz pe partea interioara pe jumatate ciulite.
Ochii: De culoare inchisa si rotunzi, bine fixati in orbite si departati. Nu se accepta pleopele patate.

Gatul, linia superioara, corpul
Gatul: Puternic, usor arcuit, micsorandu-se dinspre umeri spre cap. De lungime medie. Nu face cute de piele.
Corpul
Umerii: Puternici si bine muscularizati. Omoplatii sunt largi si oblici.
Spatele: Indeajuns de scurt. Greabanul coboara usor spre crupa, formand o panta dulce si scurta pana la baza cozii. Salele usor ridicate.
Coada: Scurta in comparatie cu talia cainelui. Prinsa jos, se ascute de la baza spre varf. Nu se ruleaza si nici nu se poarta pe spate. Nu se cupeaza.

Trenul anterior
Trebuie sa fie drepte, cu osatura puternica si rotunda. Metacarpul este vertical fara nici cel mai mic semn de curbura.

Trenul posterior
Foarte bine muscularizate. Jaretii sunt verticali, fara deviatii, nici in interior, nici spre exterior. Labele sunt de dimensiuni medii, bine stranse si compacte.

Roba
Parul: scurt, des, aspru, lucios.

Culori si semne
Toate culorile sunt admise. Blana in totalitate alba sau cu mai mult de 80% alb, blana neagra, blana de culoarea focului sau maro nu trebuie incurajate.

Defecte eliminatorii
Trufa patata, ochii de culoare deschisa, pleoapele patate, coada prea lunga sau purtata necorespunzator, prognatism superior sau inferior.

Stiati ca
American Staffordshire Terrierul are comportamentul unui caine de familie iubitor si loial. El combina puterea cu agilitatea si eleganta. Este tot timpul atent la tot ce se intampla in jur, iar curajul lui e proverbial. Sunt excelenti caini de paza, tocmai pentru ca pot face diferenta intre strainii, care se dau drept membrii ai familiei si membrii familiei. Ei au tenacitatea unor terrieri si un excelent simt al umorului. Aceasta rasa e foarte inteligenta, fiind foarte potrivita unor stapani care au cunostinte despre comportamentul animalelor si care au cunostinte de baza despre personalitatea terrierilor. Sunt excelenti caini pentru concursuri de munca, de dresaj, de agilitate sau de tractiune a greutatilor.
AmStaf-ul e un caine curat, tacut care nu latra fara motiv, se adapteaza rapid si in apartament. Pot fi asemanati cu pisicile in cateva privinte, evitand sa faca galagie in orice mod si facandu-si toaleta zilnic. Le place mult sa stea intinsi la soare, sa inoate, sa sape dar sunt sensibili mai mult la temperaturi ridicate decat la frig. Aceasta rasa este forte obisnuita cu efortul fizic, dar daca il veti face mai mult un caine sedentar, el se va obisnui si cu asta. De altfel sunt atleti desavarsiti, vor alerga cu dumneavoastra kilometrii intregi daca sunteti alergator, vor juca free's'bee si vor inota cu placere. Acesti caini sunt foarte sensibili cu copiii si cu mai ales cu infirmii, alaturi de care sunt afectuosi si loiali. Toleranta lor la durere ii face excelenti companioni pentru copii, reamintindu-va ca nici un altfel de caine nu trebuie lasat nesupreavegheat cu copiii. Ei sunt deasemenea capabili de a se obisnui usor cu pisici sau alte animale. Acesti caini nu sunt niciodata argesivi necontrolabili, ei sunt de asteptat sa fie bucurosi si prietenosi si sa fie "bine crescuti". Totusi, cu un dresaj necorespunzator ei pot deveni violenti.

Citeste anunturi vanzare/ cumparare/ donatie American Staffordshire Terrier

Prezentare realizata de: Preda Lucian

Citeste despre rasa Trimite informatii despre alta rasa
 
Termeni si conditii de utilizare
page loading took: 0.0048100000000204 sec