Anunturi de vanzare catei de rasa ciobanesc mioritic sau german, bichon havanese sau maltese Depune un anunt de vanzare caine de rasa, orice rasa de caine Cauta anunturi de vanzare animale de comanie pentru orice rasa de caine Vanzare caini si catei de rasa, anunturi animale de vanzare cu poze Imperecheri si masculi de monta, rase de caini din Romania Dresaj canin, cabinete veterinare si pensiune canina, prezentare petshop Anunturi de cumparare catei, adoptie pui de caine si caini de rasa de la adaposturile canine Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Prezentare rase de caini cu poze ciobanesc mioritic, bichon maltese si havanese Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Hrana uscata pentru caini oferita de pet-shopuri de cartier Forum de discutie pentru iubitorii de caini de rasa Scoli de dresaj si dresori pentru toate rasele de caini si catei Rase de caini, standard FCI si poze caine rasa Cocker Spaniel
Vanzare de caini de rasa de la canise si crescatori de catei, cu poze pe rase de caini

Poze caini de rasa
Soft crescatori
Avertisment
Parteneri
Bannere





Cocker Spaniel [citeste anunturile]


Standard FCI nr. 5

Originea
Primele atestari documentare ale existentei stramosului cockerului modern dateaza din secolul al XIV-lea. La inceput, un singur nume, Spaniel, era folosit pentru desemnarea tuturor raselor de Spanieli, numele de cocker sau cocking spaniel fiind folosit doar de la 1800 incoace. In vremea dinastiei Stuart, acesti caini erau folositi la vanatoarea cu soimi, un sport foarte la moda in Europa acelor vremuri. In toata aceasta perioada, cockerii au fost folositi la vanatoare(mai ales pentru sitari) find capabili sa lucreze in zone cu vegetatie foarte densa, unde rasele mai mari nu puteau patrunde. English Cocker Spanielul a fost trecut pentru prima oara in Kennel Club Stud Book ca rasa de sine statatoare in 1983. Pentru a obtine calitatiile considerate astazi definitorii pentru English Cocker Spaniel, crescatorii au incrucisat Cockerul de la jumatatea secolului al XIX-lea cu Sussex-ul, apoi, selectand produsii in functie de marime, trasaturi si culoare, au pus bazele unei noi rase. Toate aceste incrucisari au fost efectuare inainte de 1886. Totusi, fondatorul Cockerului modern este considerat a fi James Farrow care, printr-o selectie atenta de-a lungul a catorva generatii, l-a obtinut pe Obo - exemplarul ce isi va pune amprenta pe specificul rasei. O piatra de hotar in istoria English Cocker Spanielului a fost crearea primului Club de Rasa - Cocker Spaniel Club - in 1902, ca rezultat al initiativei unor crescatori entuziasti. Dupa primul razboi mondial, English Cocker Spaniel a ocupat o pozitie cu adevarat independenta, iar acum reprezentantii acestei rase se numara printre cele mai valoroase prezente ale show-urilor internationale. In 1914, Clubul de English Cocker Spaniel nu avea mai mult de 400 de membri. In 1939, insa, numarul lor a crescut la 5327, iar in 1947 a atins uimitoarea cifra de 27.000 membri. De atunci, se fac constant aproximativ 7000 de noi inscrieri pe an. Cocker Spaniel Club a fost considerat, pe drept cuvant, "parintele", cluburilor pentru aceasta rasa, cel de-al doilea Club de acest gen(Midland Cocker Spaniel Club) aparand abia 21 de ani mai tarziu. Astazi, existenta a peste 24 de cluburi ale English Cocker Spanielului numai in Anglia, numarul lor fiind in continua crestere, demonstreaza popularitatea de care se bucura aceasta rasa.

Profilul rasei
In ultimele decenii acesta rasa a cucerit inimile a zeci de milioane de familii din intreaga lume. Numai in USA se nasc anual aproximativ 100.000 de pui de Cocker cu pedigree! Chiar daca este un caine frumos, English Cocker Spanielul nu ar fi devenit atat de popular daca nu ar fi fost si o "persoana" fermecatoare. Un cocker cu temperament corect este un caine dragalas, credincios, jucaus, plin de energie, usor de educat, caruia ii place la fel de mult sa munceasca si sa se joace. Isi manifesta bucuria prin miscarea continua a cozii si parca nu e niciodata mai fericit dacat atunci cand ia urma vanatului sau cand i-l aduce stapanului. Este un excelent pontator si aportor. Are un temperament vioi, mobilitate buna, rezistenta la oboseala si caldura, la intemperii, nas bun, cheta stransa cu alura voiaie si frumoasa. Este utilizat multilateral la vanatoare. Lucreaza cu mare placere la balta si in sufarisuri. Este si un bun caine insotitor si de apartament. Este activ si are nevoie de miscare si pentru a nu deveni un mic "domn Goe", trebuie dosciplinat, dar cu blandete.

Aspectul general
Fire vesela, caracterizata de vesnica miscare a cozii, mai ales atunci cand urmareste un miros, strabatand fara frica cele mai de nepatruns desisuri.

Proportii importante
Inaltime - aproximativ 39-41 cm. la masculi si 38-39 cm. la femele, greutate cuprinsa intre 12-14 kg.

Capul
Bot patrat, cu stop bine definit, situat la jumatatea distantei dintre varful trufei si creasta occipitala. Craniu bine dezvoltat, frumos cizelat, nici prea fin, dar nici grosolan, cu oasele obrajilor neproeminente. Trufa destul de larga pentru a avea o putere mare de adulmecare.
Ochii: Mari, plini, umplu bine orbita, dar nu sunt proeminenti, de culoare brun-inchisa, niciodata deschisi la culoare. La exemplarele cu roba de culoare maron inspicat sau maron cu alb se accepta o culoare a ochilor mai deschisa pentru a fi in ton cu roba. Au o expresie inteligenta, tandra, sunt ageri, luminosi si veseli. Pleoapele nu sunt lasate.
Urechile: In forma de lob, inserate la nivelul ochilor, cu o lungime atingand varful trufei, sunt imbracate cu par lung, drept si matasos.
Gura: Cu falci puternice, cu o muscatura perfecta, in foarfeca.

Gatul, linia superioara, corpul
Gatul: De lungime moderata, musculos, asezat elegant pe umerii usor inclinati, este lipsit de salba.
Corpul: Puternic si compact, cu pieptul bine dezvoltat si adanc. Coaste bine arcuite, un spate scurt si lat, cu linia superioara dreapta, orizontala, usor descendenta in regiunea dintre sale si radacina cozii.

Membrele
Membrele anterioare: Cu umeri oblici, fini si eleganti, membre drepte si destul de scurte pentru o forta concentrata, nu prea scurte, insa, pentru a nu impiedica activitatea acestui excelent caine de vanatoare.
Membrele posterioare: Crupa larga, bine rotunjita, foarte musculoasa, trebuie sa urmeze, pe cat posibil, linia spatelui si sa se confunde sensibil cu curbura feselor. Picioarele trebuie sa fie puternice, bine legate, cu jaret scurt.
Labele: sigure, stabile, cu degetele apropiate, ca de pisica.

Roba
Neteda, de textura matasoasa, niciodata sarmoasa sau ondulata, abundenta sau creata. Membrele anterioare, corpul si membrele posterioare deasupra jaretilor bine franjurate.
Coada: Prinsa putin mai jos decat linia spatelui, trebuie sa fie vesela, in miscare, purtata drept, niciodata ridicata. De obicei este taiata, dar nici prea scurt, pentru ca miscarea sa fie vizibila, nici prea lung caci l-ar impiedica atunci cand lucreaza.

Culori si semne
Diferite culori, la exemplarele unicolore nu se accepta alb decat pe piept.

Miscarea
Miscare: Pas lung al membrelor anterioare, propulsie puternica a trenului posterior, acopera bine terenul.
Labele picioarelor: Puternice, cu cuzinetii plantari solizi, degetele foarte apropiate, in forma de laba de pisica.

Temperamentul
Tandru si afectuos, plin de viata si exuberant.

Defecte eliminatorii
Orice abatere de la standardul de mai sus va fi considerata defect, iar gravitatea cu care va fi penalizata depinde de importanta sa.
Nota: Masculii trebuie sa prezinte doua testicule normal dezvoltate, complet coborate in scrot.

Citeste anunturi vanzare/ cumparare/ donatie Cocker Spaniel

Prezentare realizata de: Roxana Nastase

Citeste despre rasa Trimite informatii despre alta rasa
 
Termeni si conditii de utilizare
page loading took: 0.0035759999999954 sec