Anunturi de vanzare catei de rasa ciobanesc mioritic sau german, bichon havanese sau maltese Depune un anunt de vanzare caine de rasa, orice rasa de caine Cauta anunturi de vanzare animale de comanie pentru orice rasa de caine Vanzare caini si catei de rasa, anunturi animale de vanzare cu poze Imperecheri si masculi de monta, rase de caini din Romania Dresaj canin, cabinete veterinare si pensiune canina, prezentare petshop Anunturi de cumparare catei, adoptie pui de caine si caini de rasa de la adaposturile canine Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Prezentare rase de caini cu poze ciobanesc mioritic, bichon maltese si havanese Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Hrana uscata pentru caini oferita de pet-shopuri de cartier Forum de discutie pentru iubitorii de caini de rasa Scoli de dresaj si dresori pentru toate rasele de caini si catei Rase de caini, standard FCI si poze caine rasa Dog German
Vanzare de caini de rasa de la canise si crescatori de catei, cu poze pe rase de caini

Poze caini de rasa
Soft crescatori
Avertisment
Parteneri
Bannere





Dog German [citeste anunturile]


Standard FCI nr. 235

Originea
Se pare ca stramosul indepartat al mai multor caini de munte si al tuturor Dogilor europeni este Dogul de Tibet ce descinde din Canis familiaris inostanzewi, fiind ruda apropiata cu Molossul egiptean si sumerian. Din Dogul de Tibet ce descinde din cainele Alan, cunoscut in Evul Mediu, cainele de lupta al poporului scit Alan, popor nomad, original din Persia, care a navalit in secolul al V-lea impreuna cu hunii, in Galia, Spania si in Imperiul Roman, si pe care il gasim reprezentat in vechile picturi, caine al carui urmas este considerat a fi Dogul German. Nu intamplator este faptul ca si astazi italienii, urmasii vechilor romani, denumesc Dogul German Alano.
Descinzand din Molossii asirieni si apoi ai greco-romanilor, Dogul German de astazi este asimilat prin aspectu fizic anticului Tiger Dog pe care il gasim reprezentat in basoleriefurile asiriene, egiptene si romane, caine foarte puternic, folosit in arene la lupte cu ursi, tauri si chiar cu leii din Nubia. Cunoscuta este si teoria savantului Brehm care considera Dogul German un amalgam intre Mastifful englez si Ogar, imbinand astfel masivitatea si forta fizica cu rezistenta si rapiditate in miscare. Sfarsitul secolului al XIX-lea marcheaza in Germania crearea magnificului caine de astazi ca final al incrucisarilor dintre Dogul de Ulm, Dogul de Wurtenberg si Mastifful German - toate varietati astazi disparute. De asemenea, denumirea de Dog Danez sau Marele Danez sub care l-a cunoscut o lume intreaga este improprie, numele sau corect si exclusiv fiind Dogul German, opera multor ani de munca si rabdare a chinologilor germani, consfitita oficial cu prilejul expozitiei canine de la Berlin, din 1880. Astazi, chinologii moderni considera, in unanimitate, Dogul German, alaturi de ceilalti Dogi ai lumii, ca apartinand, fara discutie, tipului Moloss.

Profilul rasei
Dogul German manifesta reale aptitudini pentru dresaj si insotire. Caracterul sau obedient il face receptiv la comenzi, pe care le executa cu placere, in ciuda corpolentei sale. Stapanul poate obtine multe de la el, dar trebuie folosite metode dure in procesul de invatare, metode care pot compromite viitoarele lectii, Dogul fiind un caracter sensibil. Pe plan european, numarul Dogilor Germani participanti la diferitele niveluri ale concursurilor de lucru, la chino-cross si chiar la probele de agility, este in continuare crestere. Participarile cele mai insemnate ale Dogului German raman insa la expozitiile de frumusete, unde in tari ca Franta, Italia, Germania se prezinta un numar impresionant de exemplare. Capul expresiv si bine proportionat, silueta inalta si eleganta, miscarile degajate si sigure, deplasarea rapida fac din Dogul German un superb atlet cu infatisare nobila.
Principala trasatura caracteriologica a Dogului German este atasamentul fata de familia stapanului in mijlocul careia se comporta foarte deschis. Pe cat de tandru si comunicativ poate fi in familie, pe atat de distant si neiteresat se arata fata de persoane necunoscute. Nu va lasati inselati de caracterul sau bun si bland : Dogul German poate fi si agresiv! Atat masculii, cat si femelele (ca si alti caini din grupa a II-a : Boxeri, Dobermanni, Schnauzeri) se incaiera cu placere intre ei sau cu exemplare din alte rase. De asemenea, in anumite situatii pot ataca omul, mai ales daca au fost dresati in acest sens. Dogul German adora deplasarile, fiind neobosit in miscare, facut ca in trecut Dogul sa fie folosit la tractiune. Pentru scurte perioade de timp el a fost si caine de armata. Vigilent in conditii de noapte, Dogul German este protectorul ideal al marilor proprietati. Se poate adapta si la apartamente, in spatiu mai restrans, cu conditia de i se asigura suficienta miscare zilnica. Caine de talie foarte mare, Dogului German trebuie sa i se asigure cantitati suficiente de hrana si un aport sporit de minerale si vitamine, mai ales in perioada de crestere. Eforturile crescatorilor au fost concentrate in ultimii ani pe cateva deziderate principale: proportii de cap si expresivitate, proportii ale lungimii si modului de insertie a gatului, fixarea pigmentului, talie. Multumita lor, Dogul German arata asa cum il vedem noi astazi: superbul atlet dotat cu substanta, dar si cu distinctie.

Aspectul general
Dogul German reuneste in aspectul sau nobil o constructie corporala mare, puternica, bine imbinata cu mandria, puterea si eleganta. Substanta este dublata de noblete, armonia aparitiei, un contur bine proportionat, precum si de un cap deosebit de expresiv, dand impresia unei statui. El este un Apollo al raselor canine.

Proportii importante
Proportii importante: Constructia este aproape cuadratica. Lungimea corpului nu are voie sa depaseasca la masculi cu 5% si la femele cu 10% inaltimea grebanului.
Talia: masculi - min. 80 cm, femele - min. 72 cm.

Capul
Capul: Trebuie sa fie alungit, ingust, marcant, expresiv, fin sculptat, cu o pronuntata curbura a fruntii. Distantele de la muchia botului pana la stopul bine pronuntat si de la stop pana la osul occipital slab pronuntat trebuie sa fie sensibil egale. Fruntea si muchia botului trebuie sa fie paralele. Vazut din fata, capul trebuie sa para ingust, muchia botului sa fie lata. Muschii maseteri trebuie sa fie marcati usor, fara sa iasa in afara.
Nasul: bine dezvoltat, mai mult lat decat rotund, cu nari mari. Trufa trebuie sa fie neagra, cu exceptia varietatii Arlechin. Este dorit un nas negru si este tolerat un nas patat sau de culoarea carnii.
Botul: adanc si dreptunghiular. Unghiurile buzelor sunt bine definite. Buzele sunt inchis pigmentate. La Arlechin se tolereaza buze insuficient pigmentate sau de culoarea carnii.
Dentitia: maxiularele sunt bine pronuntate si late. Muscatura este puternica si in intregime in foarfeca. Dentitia completa si totlizeza 42 de dinti, de un alb pur.
Ochii: de marime medie, rotunzi, pe cat posibil de culoare inchisa, cu privire vioaie, inteligenta. La Dogii Albastrii se admit ochi putin mai deschisi la culoare. La Arlechin se tolereaza ochi de culoare deschisa sau de culori diferite. Pleoapele sunt bine alaturate.
Urechile: purtate natural, amplasate sus, de marime medie, fata interna a urechii este atasata de obraz.

Gatul, linia superioara, corpul
Gatul: Este lung, uscat si musculos. Insertia este bine dezvoltata, se subtiaza usor spre cap iar linia cefei este arcuita. Gatul este purtat vertical si inclinat oblic inainte. Pielea gatului trebuie sa fie bine intinsa, fara falduri.
Corpul: Greabanul: cel mai inalt punct al corpului. Se formeaza intre omoplati. Spatele: scurt si ferm, in linie aproape dreapta, putin coborat spre posterior. Salele au o usoara bolta, sunt late, cu o musculatura bine dezvoltata. Crupa: lata, cu musculatura bine dezvoltata, se formeza de la osul sacral pana la insertia cozii, usor in panta si se continua lin cu coada. Pieptul: ajunge pana la incheieturile coatelor, bine boltit, de latime buna, coastele bine arcuite, cu linii bine conturate. Linia inferioara: abdomen bine retras, formand cu partea inferioara a cutiei toracice o linie frumos arcuita.
Coada: ajunge pana la jaret, amplasata sus, lata, se subtiaza spre varf. În pozitia de repaus atarna jos, in stare de miscare este ridicata in forma de sabie, dar nu este purtata exagerat peste linia spatelui. Coada perie (daca parul de pe portiunea inferioara a cozii este prea lung) este nedorita.

Membrele
Membrele anterioare: Umerii: puternici si muschiulosi. Omoplatii lungi si oblici formeaza cu bratul un unghi de aproximativ 100-110°. Bratul: foarte musculos si puternic, bine alaturat, trebuie sa fie putin mai lung decat omoplatul. Articulatiile cotului nu au voie sa se intoarca inauntru sau in afara, ci trebuie sa fie amplasate in acelsi plan cu articulatiile umarului. Antebratul: puternic si musculos, vazut din fata si din profil este perfect drept pana jos, la articulatiile labei. Articulatia carpiana este puternica, stabila si difera foarte putin de structura antebratului. Metacrapienele sunt ferme, verticale vazute din fata si usor oblice fata de sol privite din profil. Labele: rotunjite, inalt arcuite, bine incluse(labe de pisica). Unghiile sunt scurte, puternice si cat se poate de inchise la culoare.
Membrele posterioare: Întregul schelet este acoperit de muschi puternici. Crupa, soldul si coapsele apar late si bine rotunjite. Membrele posterioare sunt puternice, bine inclinate, vazute din spate sunt paralele cu membrele anterioare. Coapsa: lunga, lata si foarte musculoasa. Genunchiul: puternic, situat aproape perpendicular intre coapsa si gamba. Gamba: lunga, de aproape aceeasi lungime cu coapsa, structura musculara buna. Articulatia jaretului: bine evidentiata, stabila, neindoita inauntru sau inafara. Metatarsienele: scurte, puternice, situate aproape vertical pe sol. Labele: ca si cele anterioare, dar mai lungi si fara pinteni.

Roba
Parul: este foarte scurt si des, neted si lucios.
Culoare: Dogul German are urmatoarele varietati de culoare: Galben, Tigrat, Arlechin, Negru, Albastru. Galben: galben auriu deschis pana lagalben auriu inchis saturat, cu masca neagra. Nu sunt de dorit pete albe pe piept si degete. Tigrat: culoarea de baza este galben auriu deschis pana la galben auriu inchis saturat, cu linii negre, simetrice si bine conturate in directia coastelor. Este de dorit masca neagra. Nu sunt de dorit pete albe pe piept si pe degete. Arlechin: culoarea de baza este alb curat, pe cat posibil fara inspicare, cu pete neuniforme de culoare neagra pe tot corpul, bine impartite. Nedorite sunt mici pete gri sau maronii. Negru: negru de lac, petele albe se admit. Exista si Manteltiger, la care corpul este negru iar botul, gatul, pieptul, abdomenul, picioarele si varful cozii pot fi albe. Albastru: albastrul otelului. Petele albe pe piept si labe sunt admise.

Miscarea
Armonios, suplu, castigator de teren, usor arcuit, cu miscare libera si elastica. Picioarele vazute din fata si din spate trebuie sa se miste paralel.

Temperamentul
Are un caracter prietenos, fidel si atasat fata de stapan, de membrii familiei, cu deosebire fata de copii, este insa retinut si banuitor fata de straini. Este un caine sigur pe sine, neinfricat, usor de educat, un caine ce companie docil, rezistent la provocari si lipsit de agresivitate.

Defecte eliminatorii
Toate abaterile de la cele prezentate sunt considerate defecte si vor fi penalizate in functie de gravitatea lor. Defectele sunt urmatoarele:
aspect general: lipsa caracteristicilor organelor genitale, lipsa de armonie, o constructie prea usoara sau grosolana.
comportatment: exemplare prea nervoase sau sperioase, fara rezistenta la provocare.
cap: stop insuficient dezvoltat, liniile capului nu decurg paralel, cap in forma de mar, cap in forma de para, musculatura obrajilor prea pronuntata.
bot: ascutit, buze insuficient dezvoltate, buze prea lungi, nas concav sau convex.
muscatura, dentitie: este tolerata lipsa P1 in maxilarul inferior, nu sunt tolerati dinti prea mici, muscatura in cleste.
ochi: pleoape atarnate adanc, conjunctivita prea rosie, ochi deschisi la culoare, privirea ascutita, ochi de cularea chihlimbarului, ochi de culoare albastru spalacit sau de culoare diferita(exceptie Arlechin), ochi prea departat amplasati sau ingusti
urechi: purtate prea sus sau prea jos. Urechi crupate: forma si lungimea nepotrivite capului, nepurtate in sus, neintinse.
gat: scurt, prea gros, cu falduri.
spate: spate adancit(in sa), spate ridicat(de crap), prea lung, inaltimea trenului posterior intrece inaltimea trenului anterior.
crupa: situata orizontal sau vertical.
coada: prea groasa, prea lunga, prea scurta, prea jos amplasata, purtata prea sus deasupra liniei spatelui, purtata incolacit, coada cupata.
piept: prea neted sau prea bombat, ingust, stern prea pronuntat.
linia inferioara: prea putin ridicata.
membre anterioare: nedezvoltate, osatura fina, lipsa de muschi, neperpendiculare.
coate: rasucite inauntru sau inafara.
antebrat: deformat, indoit.
jaret: instabil, indoit.
labe: prea adanci, indepartate, plate.
mers: prea putin castigator de teren, actiuni restranse, lipsa de coordonare intre miscarile memebrelor anerioare si posterioare.
roba: roba dubla sau tocita.
culori: galben-gri, galben-albastru, isabell, galben murdar. Tigrat-culoare de baza argintie sau isabell, linii sterse. Arlechin-culoare de baza albastru-gri, pete galben-gri sau albastru-gri. Negru- culoare galben-negru, maro-negru sau albastru-negru. Albastru-culoare albastru-galben sau albastru-negru.
Defecte grave: Fire timida. Muscatura, dentitie: progmantism inferior, progmantism superior, muscatura in foarfeca. Ochi: ektropium, entropium. Coada: coada nodurita.
Defecte eliminatoarii: Comportament: agresiv sau fricos. Nas: culoarea ficatului, despicat. Culori: Dogii Galbeni, Tigrati si Albastrii cu dunga alba pe frunte, colan alb pe gat, labe albe sau cu "sosete", varful cozii alb. Arlechin alb faranegru(Albino), Dogii surzi, Porzellantiger(cu pete albastre, galben-gri sau pete tigrate), Graugtiger(cu pete negre pe fond gri).
Nota: Masculii trebuie sa aiba doua testicule evidente, normal dezvoltate si complet coborate in scrot.

Citeste anunturi vanzare/ cumparare/ donatie Dog German

Prezentare realizata de: Mihai Lungu

Citeste despre rasa Trimite informatii despre alta rasa
 
Termeni si conditii de utilizare
page loading took: 0.0053230000000895 sec