Anunturi de vanzare catei de rasa ciobanesc mioritic sau german, bichon havanese sau maltese Depune un anunt de vanzare caine de rasa, orice rasa de caine Cauta anunturi de vanzare animale de comanie pentru orice rasa de caine Vanzare caini si catei de rasa, anunturi animale de vanzare cu poze Imperecheri si masculi de monta, rase de caini din Romania Dresaj canin, cabinete veterinare si pensiune canina, prezentare petshop Anunturi de cumparare catei, adoptie pui de caine si caini de rasa de la adaposturile canine Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Prezentare rase de caini cu poze ciobanesc mioritic, bichon maltese si havanese Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Hrana uscata pentru caini oferita de pet-shopuri de cartier Forum de discutie pentru iubitorii de caini de rasa Scoli de dresaj si dresori pentru toate rasele de caini si catei Rase de caini, standard FCI si poze caine rasa American Cocker Spaniel
Vanzare de caini de rasa de la canise si crescatori de catei, cu poze pe rase de caini

Poze caini de rasa
Soft crescatori
Avertisment
Parteneri
Bannere

American Cocker Spaniel [citeste anunturile]


Standard FCI nr. 167

Originea
S.U.A.

Aspectul general
Este cel mai mic dintre cainii de vanatoare, cu un corp robust si compact. Capul este frumos cizelat si rafinat. Aspectul general trebuie sa fie perfect proportionat si cu o inaltime la greaban ideala. Linia superioara este descendenta cu membrele anterioare drepte si trenul posterior puternic, musculos si cu angulatii moderate. Este un caine capabil sa se deplasaze cu viteza considerabila combinata cu o buna rezistenta. Dar, mai presus de toate, trebuie sa fie vesel, cu miscare degajata si corecta, bine proportionat si sa arate o puternica inclinatie pentru lucru. Un caine armonios construit este de preferat unuia care prezinta calitati si defecte intr-un contrast frapant.

Proportii importante
Talie ? Inaltimea ideala la greaban pentru un mascul adult este 15 inch (38,10 cm.) si pentru o femela adulta, 14 inch (35,56 cm). Un mascul a carui inaltime depaseste 15 ? inch (39,37 cm) sau o femela mai inalta de 14 ? inch (36,83 cm) vor fi descalificati. Un mascul adult a caui inaltime este mai mica de 14 ? inch (36,83 cm) sau o femela mai mica de 13 ? inch (34,29 cm) vor fi penalizati. Inaltimea se masoara pe linia perpendiculara pe sol plecand din varful omoplatului, cainele stand intr-o pozitie naturala cu membrele anterioare si partea inferioara a membrelor posterioare paralele cu linia pe care se masoara.
Proportii ? Lungimea corpului masurata din varful sternului pana la fesa este putin mai mare decat inaltimea la greaban. Corpul trebuie sa fie suficient de lung pentru a permite o miscare degajata si corecta. Cainele nu trebuie sa apara niciodata lung sau scurt pe picioare.

Capul
Un cap bine proportionat, adica in armonie cu restul corpului, are urmatoarele caracteristici : Expresie inteligenta, vioaie, blanda si seducatoare.
Ochii cu globul ocular rotund si umplu bine orbita privesc drept inainte, au fnainte, au forma usor migdalata; niciodata prea mici sau globulosi.Culoarea irisului este caprui inchis cu cat mai inchis cu atat mai bine.
Urechile : in forma de lob, cu pavilioanele fine, lungi si bine imbracate in franjuri. Urechea nu este inserata mai sus de linia imaginara trasata in partea de jos a ochiului.
Craniul : rotunjit dar fara exagerare, in nici un caz plat. Arcadele sprincenelor sunt clar definite iar stopul este pronuntat. Structurile osoase sub ochi sunt frumos cizelate cu obrajii plati.
Botul : larg si adanc ; pentru ca proportiile sa fie corecte, distanta de la stop la varful trufei trebuie sa fie egala cu jumatatea distantei de la stop la creasta occipitala.
Trufa : suficient de larga pentru a fi in proportie cu botul, cu narile bine dezvoltate, tipice pentru un caine de vanatoare. Culoarea este neagra la exemplarele cu roba neagra, black & tan si alb cu negru; la exemplarele de alte culori poate fi maron, ciocolatie sau neagra, cu cat mai inchisa cu atat mai bine. Culoarea trufei se armonizeaza cu culoarea conturului ochilor.
Buzele : Buza de sus este plina si suficient de coborata pentru a acoperi maxilarul inferior.
Maxilare / dinti : Maxilarele sunt patrate, de lungime egala; dintii puternici si sanatosi, nu prea mici. Muscatura in foarfeca.

Gatul, linia superioara, corpul
Gatul : suficient de lung pentru a permite cainelui sa ajunga cu nasul la sol. Este musculos si fara salba. La baza gatul este puternic, si se subtiaza usor si progresiv pana la baza craniului.
Linia superioara : usor descendenta pana la trenul posterior care este musculos.
Corpul : Pieptul este adanc, coborat pana la coate sub cutia toracica suficient de larga pentru a oferi spatiu suficient plamanilor si inimii, dar nu atat de lat incat sa impiedice miscarea corecta a trenului anterior. Coastele sunt bine arcuite si coborate. Spatele este puternic si cu o linie usor descendenta de la greaban la radacina cozii. Coada, care este cupata, este inserata in continuarea liniei superioare si purtata dreapta sau usor ridicata; niciodata purtata vertical ca la terrieri si niciodata prea jos, ca semn de timiditate. Cand cainele este in actiune, coada este in permanenta miscare.

Trenul anterior
Umerii sunt oblici, formand cu humerusul un unghi de aproximativ 90? permitand astfel cainelui sa isi miste membrele anterioare cu pas lung. Umerii sunt clar definiti si inclinati fara portiuni iesite in afara. Omoplatii formeaza un unghi care sa permita o buna arcuire a coastelor. Privite din lateral, membrele anterioare sunt verticale cu cotul direct sub punctul cel mai inalt al omoplatului. Membrele anterioare sunt paralele, drepte, osatura si musculatura puternice, cu coatele lipite de corp. Chisita este lunga si puternica. Pintenii de la membrele anterioare pot fi amputati. Labele sunt compacte, mari, rotunde si ferme cu cuzinetii plantari solizi, indreptate strict spre inainte.

Trenul posterior
Soldurile sunt late, bine rotunjite si musculoase. Privite din spate membrele posterioare sunt paralele atat in miscare cat si in pozitie statica. Membrele posterioare au osatura purernica, sunt musculoase, cu genunchiul moderat angulat si coapse bine definite. Genunchiul este puternic si foarte stabil atat in miscare cat si in pozitie statica. Jaretul este puternic si bine coborat. Pintenii de la membrele posterioare pot fi amputati.

Roba
Pe cap, parul este scurt si fin; pe corp, de lungime medie cu suficient subpar pentru protectie. Urechile, pieptul, abdomenul si membrele bine franjurate dar nu in exces ascunzand liniile si miscarea cainelui sau afectandu-i aspectul si functia de caine de vanatoare cu o cantitate moderata de par. Textura parului este extrem de importanta. Parul este matasos, drept sau usor ondulat cu o textura care sa permita intretinerea usoara. Parul in exces, cret sau lanos va fi sever penalizat. Nu este de dorit folosirea masinii electrice de tuns pentru parul de pe spate. Toaletajul avand ca scop punerea in evidenta a liniilor cainelui trebuie facut asftel incat sa dea un aspect cat mai natural.

Culori si semne
Negru : unicolor negru sau black & tan. Negrul trebuie sa fie foarte inchis; umbrele de maron pe roba nu sunt de dorit. Se admite o mica pata alba pe piept si/sau gat; exemplarele cu pete albe situate in alte parti ale corpului vor fi descalificate.
Orice alta culoare uni in afara de negru : Orice culoare uni in afara de negru, de la crem deschis la rosu inchis, inclusiv maron si maron cu punte de foc. Culoarea trebuie sa fie uniforma, dar se permite o nuanta mai deschisa a franjurilor. Se permite o mica pata alba pe piept si/sau gat; exemplarele cu pete albe in oricare alta regiune a corpului vor fi descalificate.
Pluricolori : Doua sau mai multe culori bine definite, una din ele fiind obligatoriu alb; alb cu negru, rosu cu alb (nuantele de rosu pot fi de la crem deschis la rosu inchis), maron cu alb, si toate aceste colori inspicate si/sau cu puncte de foc. Este de preferat ca punctele de foc sa fie amplasate la fel ca la negru cu puncte de foc sau maron cu puncte de foc. Varietatea inspicat este inclusa la pluricolori si poate fi orice combinatie de alb cu culorile mai sus mentionate. Exemplarul a carui culoare de fond depaseste 90% din suprafata corpului va fi descalificat.
Punctele de foc : nuanta acestora poate fi de la crem deschis la rosu inchis; nu pot depasi 10% din suprafata corpului. Exemplarele care au puncte de foc pe mai mult de 10% din suprafata corpului vor fi descalificate. La unicolori cu puncte de foc, aceste a vor fi situate astfel :
1) cate un punct de foc deasupora fiecarui ochi;
2) pe laturile botului si pe obraji
3) pe interiorul urechilor
4) pe cele patru labe si/sau picioare
5) sub coada
6) pe piept, optional; prezenta sau absenta petelor de foc nu se penalizeaaza.
Exemplarele cu pete de foc care nu sunt clar vizibile sau care se limiteaza la mici urme vor fi penalizate. Se vor penaliza de asemenea exemplarele la care petele de foc se extind in sus pe bot. Absenta petelor de foc intr-unul din locurile specisicate mai sus antreneaza descalificarea.

Miscarea
Desi este cel mai mic caine de vanatoare, Cockerul American are o miscare tipica pentru aceasta activitate. O conditie esentiala pentru miscarea buna este proportia justa intre trenul anterior si cel posterior. Trenul anterior puternic da o propulsie la fel de puternica, in timp ce trenul anterior corect angulat produce un pas lung care acopera bine terenul si contrabalanseaza propulsia data de trenul posterior. Mai presus de toate, miscarea este coordonata, lina si nefortata. Cainele trebuie sa acopere bine terenul. Agitatia excesiva nu trebuie confundata cu miscarea corecta.

Temperamentul
Echilibrat, fara urma de timiditate.

Defecte eliminatorii
Inaltime :
Masculii peste 39,37 cm
Femelele peste 36,83 cm
Culori si semne : Culorile sau combinatiile de culori mentionate mai sus sunt singurele acceptate. Orice alte culori sau combinatii de culori sunt eliminatorii.
La negri : petele albe in alte parti decat pe piept si gat
La ceilalti unicolori : pete albe in alte parti decat pe piept si gat
La pluricolori : Culoarea de baza mai intinsa de 90%
Petele de foc : 1) pete de foc peste 10%, 2) absenta petelor de foc la negri si ceilalti unicolori in regiunile specificate.

Citeste anunturi vanzare/ cumparare/ donatie American Cocker Spaniel

Prezentare realizata de: Roxana Nastase

Citeste despre rasa Trimite informatii despre alta rasa
 
Termeni si conditii de utilizare
page loading took: 0.0032199999999989 sec