Anunturi de vanzare catei de rasa ciobanesc mioritic sau german, bichon havanese sau maltese Depune un anunt de vanzare caine de rasa, orice rasa de caine Cauta anunturi de vanzare animale de comanie pentru orice rasa de caine Vanzare caini si catei de rasa, anunturi animale de vanzare cu poze Imperecheri si masculi de monta, rase de caini din Romania Dresaj canin, cabinete veterinare si pensiune canina, prezentare petshop Anunturi de cumparare catei, adoptie pui de caine si caini de rasa de la adaposturile canine Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Prezentare rase de caini cu poze ciobanesc mioritic, bichon maltese si havanese Cabinete veterinare si tratamente pentru sanatatea cainilor dumneavoastra Hrana uscata pentru caini oferita de pet-shopuri de cartier Forum de discutie pentru iubitorii de caini de rasa Scoli de dresaj si dresori pentru toate rasele de caini si catei Rase de caini, standard FCI si poze caine rasa Golden Retriever
Vanzare de caini de rasa de la canise si crescatori de catei, cu poze pe rase de caini

Poze caini de rasa
Soft crescatori
Avertisment
Parteneri
Bannere

Golden Retriever [citeste anunturile]


Standard FCI nr. 111

Originea
Insula Terra Nova

Aspectul general
Caine armonios, bine proportionat, activ, puternic, robust, cu miscare bine legata si expresie plina de blandete.

Proportii importante
Masculi 56 - 65 cm; femele 51 - 56 cm la greban.

Capul
Capul: Bine proportionat si frumos cizelat Craniu: lat dar fara sa fie greoi. Zona de cuplare a capului cu gatul este frumos conturata.
Botul: Puternic, lat si adanc. Lungimea botului este aproape egala cu cea a craniului. Trufa: preferabil neagra. Stop: bine marcat.
Dentitia: Maxilare puternice, cu muscatura in foarfeca perfecta, regulata si completa.
Ochii: De culoare maron inchis, bine departati. Maginea pleoapelor este de culoare inchisa.
Urechile: De dimensiune medie, prinse aproape la nivelul ochilor.

Gatul, linia superioara, corpul
Gatul: De lungime buna.
Corpul: Bine echilibrat. Zona renala scurta, puternica si musculoasa. Piept cu buna adancine in zona sternala. Coaste bine coborate si rotunjite. Linia superioara este orizontala.
Coada: Prinsa si purtata la nivelul spatelui. Ca lungime, trebuie sa ajunga la jaret. Varful cozii nu este rasucit.
Labele: Rotunde si compacte (labe de pisica).

Trenul anterior
Drepte, cu osatura buna. Umeri bine inclinati. Omoplat lung, avand aceeasi lungime cu bratul, astfel incat membrele anterioare, de la cot la sol, sa fie bine dispuse sub corp. Coate bine lipite de trunchi.

Trenul posterior
Puternice si musculoase. Gambe solide si genunchi bine angulati. Jareti bine coborati. Aplomburi drepte. Jaretii nu sunt rasuciti nici inspre interior, nici inspre exterior. Coatele de vaca sunt un defect grav.

Roba
Par de acoperire cu fir drept sau usor ondulat, formand franjuri. Subpar des, strans pe corp, impermeabil.

Culori si semne
Toate tonurile si nuantele de auriu si crem. Nu trebuie sa fie roscat sau acaju. Se accepta prezenta catorva fire albe dar numai pe piept.

Miscarea
Aluri energice, cu impuls puternic. Membrele se deplaseaza in planuri paralele cu axa corpului.

Temperamentul
Docil, inteligent, cu aptitudini de lucru. Bland, prietenos si sigur pe el.

Defecte eliminatorii
Fara a face parte integranta din Standard, urmatoarea lista contine defectele de excludere de la reproductie: lipsa de tipicitate; talie in afara limitelor: masculi 54-68 cm, femele 50-56 cm; absenta stopului; bot subtire, scurt si ingust; caine foarte usor; zona renala foarte lunga; coada scurtata artificial, sau prea subtire si insuficient imbracata cu par; coada rasucita la varf ori curbata pe spate; pentru cainii de peste doi ani, defecte grave de constructie (osatura slaba, spate moale si curbat etc.) care afecteaza important utilizarea cainelui; ochi de culoare prea deschisa; par cret, frizat sau foarte ondulat; culoare alba sau maro-roscat; absenta subparului; depigmentare puternica a trufei, a pleoapelor si a tegumentelor organelor genitale; prognatism; absenta a mai mult de doi premolari pe acelasi maxilar; entropion, ectropion; monorhidie, criptorhidie; caine agresiv sau foarte fricos.

Citeste anunturi vanzare/ cumparare/ donatie Golden Retriever

Prezentare realizata de: Preda Lucian

Citeste despre rasa Trimite informatii despre alta rasa
 
Termeni si conditii de utilizare
page loading took: 0.002900000000011 sec